Hyrbil i Milano

Italien har många vackra och romantiska städer att bjuda på, och Milano är en av dem som lockar många turister från världens alla hörn. Det bör dock inte komma som en överraskning, då staden har allt att erbjuda. Med en rik kultur av både konst och fotboll eller basket, rika matupplevelser, bra shopping och fantastiska byggnader, känns det ganska naturligt att destinationen ligger högt på mångas önskelista. Det är inte svårt att fylla dagarna med minnesvärda upplevelser i denna storstad. Även om du så skulle gå och strosa runt och ta dagen som den kommer, så kommer du med säkerhet att stöta på vackra byggnader och god mat.

Så vad kan man göra i Milano?

Som nämnts, finns det otroligt mycket att hitta på i Milano och det är därför omöjligt att gå igenom allt. Nedan följer dock några upplevelser du sent skulle glömma.

Titta på fotboll

De flesta känner till att Milano bjuder på fotboll i världsklass, och här kan du se AC Milan och Inter. Om du har ett intresse för fotboll, så känner du säkert till att det inte tillhör vanligheterna att en stad fostrat två lag som båda vunnit Champions League, vilket är fallet här. Får du se dessa lag möta varandra så får du garanterat en atmosfär som visar rivaliteten mellan dem, då lagen till och med delar arena med varandra. Även om det hade varit en dröm att se de båda lagen möta varandra, så kan du skatta dig lycklig om du får uppleva en match med ett av lagen, oavsett vilka de möter eller i vilken liga eller cup.

Shopping

Milano har flera shoppingcenter som är värda att besöka om shoppingsuget slår på, därutöver finns det marknader med allt från kläder till färska råvaror. CityLife Shopping District är dock något som bör stå högt upp på din lista, då det är ett otroligt stort shoppingdistrikt med massor av butiker och restauranger.

Duomo di Milano – Milanos Domkyrka

Milanos katedral, som är en av världens största katedraler, i otroligt vacker gotisk stil. Detta är inte enbart något för religiöst eller historiskt intresserade, utan otroligt vacker för gemene man. Om man dessutom har ett intresse för arkitektur och historiska byggnader, finns det inte någon anledning i världen att missa denna. Ett måste att titta på, åtminstone utifrån, men det finns även möjlighet att gå in och titta.

Pinacoteca di Brera

Pinacoteca di Brera är värt ett besök för den konstintresserade, då den är värd för många kända Italienska konstskatter.

Hyra bil i Milano

Då Milano är Italiens näst största stad, så kan det vara en bra idé att ha hyrbil även när du rör dig inom stadskärnan. Dessutom kanske du vill utforska närområdet lite närmare och då är det smidigt med en hyrbil, så du även kan stanna på vackra platser du passerar längs vägen. En del passar på att besöka Venedig i samband med Milanoresan, eller Milano när de besöker Venedig. Med bil går det smidigt att ta sig däremellan, och det är faktiskt möjligt att göra det till en dagstripp. Du får dock vara beredd på att ta tåget den sista biten, då du inte kan köra bil väl på plats i Venedig.