Hyrbil i Malaga

Malaga ligger nästan så långt bort man kan komma i Europa om man utgår från Sverige. Längst ner i södra Spanien på Costa del Sol hittar du denna stad som har otroligt mycket att erbjuda. Klimatet i södra Spanien bjuder in till en sol- och badsemester av högsta klass. Men Malaga har så mycket mer att erbjuda. Nedan kommer du få en del tips på vad du kan hitta på när du reser till Malaga.

Så kan du ta dig till Malaga

Det smidigaste och mest bekväma alternativet att ta sig till Malaga är med flyg. Det går flyg till Malaga från de stora flygplatserna i Sverige (Arlanda och Landvetter), samt från Köpenhamn om man bor i de södra delarna av landet. Flygresan tar cirka 4 timmar och om du bokar i tid kan du få tag i biljetter till väldigt bra priser.

Att göra i Malaga

Som redan nämnts, har Malaga ett otroligt stort utbud av stränder, sevärdheter och god mat.
Ska du bada finns den långa stranden Malagueta som är otroligt populär, och under sommarsäsongen kan du inte räkna med att kunna bre ut dig då det kryllar av folk som vill njuta av solens varma strålar och det svalkande vattnet.

Är man kulturintresserad bör man definitivt avsätta tid till att besöka Picassomuseet. Den välkända konstnären Pablo Picasso föddes i Malaga och det är även därför Malagas flygplats är uppkallad efter honom. Museet hittar man på Plaza de la Merced 15 och är öppet varje dag. Inträdet kostar blygsamma 3 euro.

Kulturen fortsätter även i den gamla delen av Malaga där man kan strosa i de snäva gränderna och ta små pauser på de mysiga caféerna eller restaurangerna. Varför inte passa på att äta lite genuin spansk tapas? I gamla stan hittar man även Malagas katedral. Byggandet av den började redan på 1500-talet och det tog över 200 år innan den var färdigställd.

Om tiden räcker till bör du även se till att besöka La Alcazaba som är en av de mest populära sevärdheterna som Malaga har att erbjuda. La Alcazaba är en borg som är belägen uppe på ett berg. Borgen byggdes av morerna och är ytterst välbevarad. Inne i borgen finns ett arkeologiskt museum som är väldigt intressant, framför allt för de som är intresserade av historia. Nedanför borgen finns även en gammal romersk teater där det än idag hålls framträdanden då och då.

Hyra bil i Malaga

Om du besökt Malaga tidigare eller tycker att staden är för liten för dig, så finns det flertalet städer och byar i närheten som man kan resa till. Det smidigaste alternativet är då att hyra en bil i Malaga. Friheten med bil gör att du inte behöver tänka på bussarnas eller tågens avgångstider eller tidtabeller. Du kan stanna när du vill, njuta av en fin utsikt eller ta något att äta och dricka för att sedan sätta dig i bilen på nytt och köra vidare. Exempel på städer att besöka i närheten är Marbella, Ronda eller varför inte bege dig till Gibraltar när du ändå är så nära.