Hyrbil i Linköping

Linköping är en pärla att besöka på sommaren med ett rikt kulturliv och möjlighet till fina naturupplevelser i närområdet. I Linköpings hjärta ligger stora torget med ett pulserande kafé och kulturliv. Sommartid är det inte svårt att hitta fina uteserveringar och Linköpings stadsfest är en av de större aktiviteterna man som besökare ska hålla ett öga på. Atmosfären kring det centrala shoppingstråket är gemytligt och många stora evenemang ordnas i Linköping under sommarhalvåret. Hit kommer de allra största artisterna! Genom de inre delarna av staden är det enkelt att strosa och hyr man en bil, har man inom en halvtimme tillgång till några av Sveriges största turistattraktioner, t.ex Göta Kanal och flygvapenmuseet.

Några av de bästa sevärdheterna i Linköping är:

Flygvapenmuseet

Upplev det svenska militärflygets historia och kliv runt bland alltifrån JAS 39 gripen till den klassiska svenska ”tunnan”. Museet fick utmärkelsen årets museum av Riksförbundet Sveriges museer.
Flygvapenmuseet i Linköping ingår i samma förnäma grupp som statens Armémuseum och håller högsta klass. På bottenvåningen finns b.la. DC-3:an som fiskades upp efter 50 år på havets botten.
I samlingarna ingår flygplan, uniformer mängder av information kopplat till flyghistoria och personarkiv. En mångsidig programverksamhet bjuder på temadagar, sagostunder, och uppvisningar av alla slag. Café finns för de fikasugna!

Linköpings domkyrka

Linköping domkyrka ligger belägen mittemot Linköpings slott och är faktiskt Sveriges näst största kyrkobyggnad efter Uppsala domkyrka. Det är en magnifik byggnad väl värd att besöka. Byggnaden var ifrån början en träkyrka kring 1000-talet och kring 1200 talet lät Birger Jarl bygga ut domkyrkan till vad vi ser idag.

Stångån Kinda kanal

Stråket som går längs kanalen erbjuder slussar, badplatser, parker restauranger och vandringsleder. Via turistbyrån kan man få en karta och det kan vara väl värt att hyra bil för att ta sig runt i det vackra pärlbandet. Från Slattefors i söder till Roxen i norr, vilket innebär nära 14 km med möjligheter både att färdas i kanot och aktiviteter längs strandkanten. Det är även möjligt att cykla hela vägen längs ån, som sommartid bjuder besökarna på ett vackert eldorado.

Göta kanals slussar

Den största attraktionen är Bergs slussar och under sommartid kan man från Linköpings centrum enkelt med t.ex hyrbil ta sig till den klassiska området kring Göta kanal, med sina slussar och trappor som leder vattnet. Där går det att uppleva kanalen från passagerarbåtar och i närområdet finns vandrarhem, äventyrsgolf, caféer, glasskiosker och alla möjliga aktiviteter för alla smaker.

Tips för barnfamiljen

Det finns otroligt mycket sommartid att göra i Linköping för barnfamiljen, och förutom friluftsmuseet och flygvapenmuseet, som båda erbjuder barnfamiljer ordinära upplevelser
hittar man många barnvänliga grönområden och även stugbyar samt vandrarhem att bo på om man vill. En halvtimme från Linköping är det väl värt ett besök i Söderköping, en passande dagstur, till en idyllisk småstad som vid Göta Kanal erbjuder spektakulära glassar, t.o.m rykande glassar! Här finns även prylbodar och alla möjliga små butiker med hantverk för de något äldre att gå in och hitta fynd eller bara i lugn och ro, vandra omkring.

Hyra bil i Linköping

Det lönar sig att hyra en bil, om man besöker Linköping sommartid. Inom en radie på 30 minuter når man några utav Östergötlands finaste turistaktiviteter. Inom en timme med bil når man även den gamla fina industristaden Norrköping för en enkel dagstur i det bästa av Sommarsverige!