Hyrbil Landvetter

På Sveriges västkust ligger Göteborg, landets näst största stad. Flygplatsen Landvetter ligger 15 km öster om Göteborg, och är ett viktigt nav för både inrikes och internationella flygningar. Om man vill ta sig vidare från Landvetter när man kommer med flyg finns det många möjligheter. Om man vill slippa flygbuss och dyra taxiresor kan man välja att ta hyrbil. Här blir de olika hyrbilsalternativen beskrivna.

Hämta bilen på flygplatsen

På Landvetter flygplats finns det 7 olika biluthyrningsfirmor. Alla firmorna har kontor vid det stora parkeringshuset på flygplatsen, och det är där man hämtaroch som regel lämnar tillbaka sin hyrbil. Det går att göra en överenskommelse med firman om att man kan hyra den på Landvetter, och lämna den på ett annat ställe, t.ex. i Göteborg. Man behöver inte lämna tillbaka bilen under firmornas öppettider, man kan parkera bilen på anvisad plats och lägga bilnyckeln i firmans brevlåda. De olika biluthyrningsfirmorna som finns på Landvetter är Avis, Sixt, Enterprise rent-a-car, Budget, Europcar, Hertz och Mabi.

Bäst pris online

Så fort man vet när man kommer att ha behov för hyrbil från Landvetter är det en bra idé att boka. Det gör man enkelt över internet, eller genom att ta kontakt med de olika hyrbilsfirmorna på telefon. Att boka via internet ger oftast billigare pris än om man bokar över telefon. Ju tidigare man bokar ju bättre pris kan man få, och man blir säker på att man får den bil som man verkligen önskar och har behov av. Att landa på flygplatsen och kunna hämta upp sin hyrbil är smidigt och ger en annan frihet än att ta hänsyn till kollektivtrafik.

När man hämtar sin hyrbil kan det vara smart att dubbelkolla vad som ingår i priset. När man bokar via internet får man ofta svart på vitt veta vad som ingår i priset för att hyra bilen och om man ringer och bokar så bör man fråga vad som ingår. Det man ska vara uppmärksam på är vilka försäkringar som ingår och om det ingår fria mil.

Sixt biluthyrning

Hos Sixt biluthyrning kan man hyra personbilar och lastbilar. De har ett ganska brett utbud av personbilar, bl.a. sedan och kombi, SUV, sportbilar, elbilar och minibussar. De har en del bilgrupper som man kan hyra från det att man är 19 år mot att man haft körkort i ett år. Vissa andra typer av bilar måste man vara 24 år för att få köra, och man måste ha haft körkort i 2 år.
När man hämtar sin hyrbil måste man ha med sig sitt körkort, ett eller två kreditkort och om man inte är svensk medborgare måste man uppvisa pass.

Tillval och extra tjänster

De olika bilfirmorna har en del olika tilläggstjänster och extraval när man hyr bil. Budget biluthyrning erbjuder också GPS navigeringssystem, bilbarnstol, och extra förare. Hos Budget kan man också hyra mobilt WiFi, så att man kan hålla sig uppkopplad under resan. Kanske behöver man roa barnen med en film, eller möjlighet till att läsa e-post. För 125 kr per dag kan man få med mobilt WiFi i sin hyrbil.