Hyrbil Arlanda

Landar man på Arlanda flygplats och behöver hyra bil finns det en många bra alternativ. Det är smidigt att hyra en bil och det behöver inte kosta så mycket. Från Arlanda flyger 19 miljoner besökare årligen så det finns en stor grupp människor som rör sig till och från flygplatsen. Man kan dessutom slippa det dyra expresståget och den långsamma bussen genom att använda sig av hyrbil. Taxi är ofta det dyraste alternativet. Med en hyrbil kan man ta allt i sin egen takt.

Biluthyrningsfirmorna

De allra flesta uthyrarna öppnar klockan 06.00 och stänger 00.00, men det lönar sig att kolla upp öppettider på nätet dagen innan man reser. Det kan ske ändringar och man vill inte stå framför en stängd dörr tidigt på morgonen. Finns ett behov av att hyra bil utanför dessa tider finns nästan alltid möjligheten att ordna en individuell lösning. Hyrbilsföretagen på Arlanda flygplats finns alla på Arlandas hyrbilsområde. Den enda uthyraren som inte gör det är Sixt som befinner sig på Långtid Alfa P3. Alla bilarna hämtar man från respektive kontor och lämnar tillbaka på samma plats om inget annat har avtalats.

Bussar från trerminalerna

Det går parkeirngsbussar från terminalerna ut till hyrbilsområdet.

Parkeringsbuss Beta kör till:
Avis, Budget, Europcar och Hertz från terminalerna 2, 4 och 5

Parkeringsbuss Alfa kör till:
Sixt från terminalerna 2, 4 och 5

På nätet finner man aktuell och uppdaterad information via www.swedavia.se. Online finner man även priser och mer ingående vilka bilmodeller man kan välja från de olika uthyrarna.

Hyrbilspriser

Det är ofta prisvärt att hyra bil i Sverige, men prissättningen kan vara lite svår att förstå. Grundpriset är nästan alltid betydligt lägre än slutpriset. Kom ihåg att det kan tillkomma många kostnader och du kommer att bli tillfrågad vilken typ av ansvarsförsäkring du önskar. Det är med andra ord en god idé att på förhand kolla upp vad ens egen olycksfalls- och hemförsäkring redan täcker upp. Boka långt i förväg för att få det bästa priset. Reser man charter till Arlanda Flygplats, kanske man kan hyra en bil som en del i ett paketavtal för hela resan.

Bilhyran

Hyran kan beräknas på två sätt. Antingen har du fri körsträcka, vilket resulterar i högre hyra per dag, eller så har du en lägre hyra, men betalar för körda kilometrar. Vanligast är att bilen hämtas fulltankad och lämnas tillbaka fulltankad. Det är även viktigt att lämna in den i tid, missar man med ett par minuter kan man bli skyldig att hyra bilen ännu ett dygn. De flesta lämnar tillbaka bilen utan några som helst skador, men det kan förekomma att uthyraren kräver ersättning för orimligt slitage på bilen. Den vanligaste skadan är skrapmärken. Det kan vara bra att kolla bilen både innan och efter användning.

Är olyckan ändå framme är det bra att du haft en försäkring, och gärna en med självriskeliminering, då blir det kostnadsfritt för dig. Man kan med fördel fotografera runtom bilen när man lämnar in den, för att kunna bevisa att inga skador fanns vid återlämningstillfället.