Hyra bil billigt med fria mil

Om man ska åka på roadtrip eller på semester med bil kan det vara klokt att hyra en bil billigt med fria mil. Det spelar ingen roll om du har planerat en fast resväg eller vill åka lite fritt, de där extra milen kan kosta en hel del. När du ska välja en hyrbil funderar du antagligen en hel del på hur många kilometer du ska åka, men med fria mil behöver du inte oroa dig för det.

Stor eller liten bil?

Hos de flesta uthyrningsföretag kan man se att körsträckan begränsas i antal kilometer när man hyr en bil. Ofta handlar det om de lite större och lyxigare bilarna samt SUV. Om det inte är så att man behöver en stor bil kan det vara klokt att titta på bilar i budgetklass eller så kallade kompaktbilar. De är ofta lite billigare att hyra och ofta är det också som så att milen är fria på de mindre bilarna.

Var kan man hyra en bil med fria mil?

De allra flesta uthyrningsföretag erbjuder minst en eller två bilar med fria mil. Det kan vara klokt att kontrollera med mackar och även med privata uthyrare om de har någon bil som passar de aktuella önskemålen.

Kostar det extra att hyra en bil med fria mil?

Många gånger blir det inte dyrare att hyra en bil med fria mil än en med begränsad körsträcka i slutändan. Att hyra en bil med en begränsad körsträcka och sedan råka överskrida den kan kosta en hel del pengar och då kan det vara bättre att lägga till några extra kronor och kunna köra en obegränsad tid för att slippa extra kostnader som kan vara onödigt höga. Genom att hyra bilen med de fria milen med en gång vet man hur mycket det kommer att kosta.

Fördelar med att hyra en bil med fria mil

Om man är på semester och ska hyra en bil länge eller om man vill kunna åka runt en del kan det vara en fördel att hyra en bil som har fria mil. Då behöver man inte tänka på hur långt man kör. Det kan ofta bli billigare att hyra en bil med fria mil än att betala för varje extra kilometer som körs även om hyreskostnaden för bilen med de fria milen är lite högre.

En annan fördel med att hyra en bil med fria mil är att det ofta också går att besöka andra länder med bilen om man får tillstånd av uthyraren. Man slipper också tänka på att körsträckan kan vara begränsad till ett visst antal mil eller kilometer per dag. Även om man åker på en tur och beräknar vägsträckan så att den ska falla inom den begränsade sträckan kan det inträffa en bilolycka eller liknande som gör att man inte kan ta den beräknade vägen och då kan en omväg eller dirigering bli riktigt dyr då det kan bli många kilometer längre. För att vara beredd på det värsta är alltså de fria milen riktigt bra.