Hyrbil i Alicante

Alicante är en härlig kuststad som ligger på Spaniens ostkust, Costa Blanca. Här finns givetvis vackra stränder där du kan njuta av det soliga klimatet, men därutöver finns det verkligen något för alla. Om ni är flera i resesällskapet passar därmed Alicante perfekt, då ni kan välja både shopping, uteliv, natur och kulturliv. Passa exempelvis på att njuta av ”turron”, en nougat som du inte kan undgå att stöta på under ditt besök.

Tips på sevärdheter och saker att göra i Alicante

* Castillo de Santa Bárbara. Det spelar ingen roll om man är ung eller gammal, det är något speciellt med slott och Spanien har många att bjuda på. Alicantes slott Castillo de Santa Bárbara är högt beläget och ger en fantastisk utsikt över Alicante och i synnerhet över den vackra hamnen. Ibland finns här små marknadsstånd där smycken eller andra hantverk säljs. Det finns ett café som även serverar lättare mat till en utsikt långt över havet.

* Gamla stan. Nära slottet ligger den gamla delen av staden som bjuder på små charmiga gränder och äldre byggnader som man kan strosa omkring i. I vissa gränder kan du få en glimt av slottet uppe på berget. Här hittar du både restauranger, caféer och lokala butiker.

* Hamnen och Explanada de España. Alicantes hamn är vacker även på nära håll och väl värd ett besök. Bakom hamnen hittar du även Alicantes vackra esplanad ”Explanada de España”, som du kan promenera längs och vid tillfällen även bjudas på såväl marknadsstånd som konstnärer under arbete. Promenadstråket är både långt och imponerande brett, så även under den livliga högsäsongen kan du uppleva mindre trängsel än i liknande städer.

* Museo de Hogueras. En annorlunda upplevelse på museum. Här hittar du fantastiska figurer framtagna till stadens ”Hoguera de Alicante”, en tradition som annars utspelar sig i juni månad under firandet av ”San Juan”.

Dagsutflykter på närliggande orter

Som du ser, så finns det oändliga sätt att fylla dagarna med aktiviteter i Alicante. men om du trots det känner att du vill utforska närområdet så finns följande pärlor i provinsen:

  • Villajoyosa. Här har du en kuststad med färgglada hus, som på så sätt kan kännas som ett litet Kuba. Vandra längs strandpromenaden och slå dig ner vid ett av de många caféerna för att njuta av havsutsikten. Denna stad når du på dryga halvtimmen med bil.

 

  • Guadalest. En timme bort med bil hittar du Guadalest. Här kan du besöka El Castell de Guadalest, ett slott med vacker utsikt över vackra floder. Inte långt härifrån kan du svalka dig under högsäsongens hetta genom att ta ett dopp i Les Fonts de l’Algar. Glöm inte skorna då det är en hal och stundvis vass botten.

 

Att hyra bil i Alicante

Det kan vara en bra idé att hyra bil i Alicante, oavsett om du tänkt hålla dig inom stadens gränser eller utforska resten av Alicantes provins. En del väljer att hyra bilen direkt på flygplatsen men det finns även flera hyrbilsfirmor inne i city som ger dig valmöjligheter. Du blir snabbt trött i benen om du ska utforska hela Alicante till fots och då det finns många parkeringshus i staden, kan en hyrbil underlätta resan en hel del för dig och ditt sällskap